Historie

Bloemenhuis Dingelstad werd in 1938 opgericht door Jacques Dingelstad. De eerste locatie was aan de Diepstraat in Echt en daarna verhuisde het bedrijf van de Wijnstraat via de Bovenstestraat in 1956 naar de huidige locatie, Marktstraat 9 aan de Nieuwe Mark te Echt.

In 1960 nam Bertine Cleven-Dingelstad samen met haar man Jan de zaak over. Er werd aansluiting gezocht met 'Fleurop Interflora Nederland'. Met veel liefde voor het vak en hard werken bouwden ze samen de zaak uit tot een begrip in Echt. In 1968 werd er een planten- en bloemenkas bij het bedrijf gebouwd en de verdere jaren bleef het bedrijf groeien en pastte zich aan aan de modestromingen van elke nieuwe tijd.

In 1990 nam zoon Paul, samen met zijn vrouw Elian Hölsgens, de zaak over van zijn ouders en in 1993 werd door een eerste verbouwing de basis gelegd voor de huidige winkel. De diverse snuffelhoekjes werden verbouwd tot een grote verkoopruimte. In 1996 werd met een tweede grote verbouwing de gevel aangepast en het huidige vooraanzicht van de winkel gerealiseerd. In 2000 werden met de laatste verbouwing de planten- en bloemenkas bij de winkel getrokken en ontstond de huidige overzichtelijke en klantvriendelijke winkelruimte met een oppervlakte van ruim 250 m2.

Dingelstad is klaar voor de 21ste eeuw. Een modern bedrijf waar vakmanschap en kwaliteit hand in hand gaan. Het team dat garant staat voor service en goed advies bestaat uit Paul Cleven, Elian Hölsgens en Martijn van Eck.